dissabte, 7 de juliol del 2012

Al Núvol 002. Netaudio.

PODCAST AL NÚVOL 002.

 

  Al segon programa d'Al Núvol hem parlat de netaudio. És a dir, música que podem descarregar gratuita i legalment des d'internet, ja qu els artistes així ho autoritzen. Per fer-ho fan servir les llicències Creative Commons, que dit en poques paraules son una alternativa al Copyright. Els segells discogràfics que publiquen música d'aquesta forma es diuen netlabels i actualment existeixen centenars (o milers) d'ells repartits per tot el món, i que abarquen tots els estils musicals imaginables. Així, les claus del netaudio son el fet de compartir i col.laborar amb altres artistes i segells.

  En aquest programa fem un petit repàs d'aquests conceptes relacionats amb el netaudio mentre escoltem una selecció extreta d'alguns dels millors netlabels. Comencem amb una mica de hip-hop per anar derivant cap al pop electrònic i acabar amb una mica d'experimental i electrònica.

Tracklist del programa.

01 compütah! & the LC crew - bananasplit [pendrive records]
02 andrés caramalo & sr.click - me encanta [miga label]
03 jaws vs paws - high noon [bad panda records]
04 antipodo - magnetical [epa sonidos]
05 valance drakes - phantom in the cloud [bunkai-kei records]
06 nick rivera feat. neeva - ha le chiavi della jeep [la bèl netlabel]
07 n-qia - saudade [la bèl netlabel]
08 lucrecia dalt - dirac [series media]
09 uncle owen aunt beru - earth is the right place for love [birdsong netlabel]
10 makunouchi bento - jubokko [camomille music]
11 selffish - static cloud [thinner records]

 Aquí teniu els temes que han sonat al programa d'avui amb els enllaços als respectius segells o netlabels. Us recomano que entreu i descarregueu alguna cosa de música d'ells, segur que us sorprèn!
 Us deixo amb el video d'una taula rodona sobre netlabels en la que vaig participar, i que formava part del festival Netaudio.es organitzat per la associació amb el mateix nom al 2007. Netaudio.es representa un punt de trobada per als netlabels espanyols, ajudant-los a obtenir visibilitat, actuacions, i a mantenir-nos en contacte entre nosaltres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada